juf Katrienmaandag, dinsdag, woensdag, vrijdagkatrien.moons@vbsdewegwijzer.be
juf Katriendonderdagkatrien.dekeyser@vbsdewegwijzer.be

Welkom in onze monsterlijke klas. Hier zitten de oudste leerlingen van onze school. Dit houdt ook enkele extraatjes in; zo mogen al onze leerlingen uit deze klas peter of meter worden van een kleutertje uit de instapklas of eerste kleuterklas. Leerlingen die willen mogen mee bibliothecaris worden en lenen boeken uit onze schoolbib uit aan alle leerlingen uit de lagere school via een digitaal uitleensysteem. Om de twee jaar gaan we samen met het vijfde leerjaar een weekje naar zee. Als we niet naar zee gaan, blijven we dat schooljaar een nachtje slapen op school.

Uiteraard moet er hier ook geleerd worden. We oefenen alle leerstof van de lagere school verder in en breiden dit verder uit met o.a. het leren van volume, getallen tot miljard, een mondje Frans kunnen spreken en begrijpen en dit toepassen in brieven en filmpjes voor onze Franstalige pennenvrienden uit Brussel.
We ontdekken de wereld verder via atlasoefeningen en belangrijke monumenten en tradities, we duiken de geschiedenis in en oefenen om zelfstandig veilig in het verkeer te fietsen. Op het einde van dit schooljaar leggen we dan ook een fietsexamen af. Ook reddend zwemmen komt aan bod tijdens de zwemlessen. Huiswerk en lessen worden per week opgegeven zodat iedereen werkt aan planning en leren leren.

Je leest het wel; in het zesde doen we er alles aan om je klaar te stomen voor de grote stap naar het middelbaar. We werken aan zelfstandigheid, de basisleerstof en proberen nog zoveel mogelijk onvergetelijke en mooie herinneringen te verzamelen.

In juni zwaaien we onze monsters uit met een zakdoek in de hand, hopend dat ze klaar zijn voor de grote sprong en dat we nog veel van hen mogen horen.

Juf Katrien en juf Katrien